Szlovák szelet recept

Hozzávalók:
Barna tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg margarin
- 1 ek kakaó
- 4-5 ek tej
- 1 tk sütőpor
Sága tészta:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek porcukor
- 3 ek liszt
- 1 tk sütőpor
Krém:
- 6 ek liszt
- 3,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Tetejére:
- 1 tábla tortabevonó csokoládé
Elkészítése:
A barna tészta elkészítése:
A barna lapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojások sárgáját és kanalanként a tejet, hogy se ne túl lágy, se ne túl kemény. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd ketté osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és egy 22*32 cm-es tepsi hátulján és két lapot sütünk belőle. Pár perc alatt elkészül, ne süssük túl. A kisült, megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek a lapok.
A sárga tészta elkészítése:
A sárga tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A habosra kevert tojássárgára rákanalazzuk a kemény habot, rászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan összekeverjük. Abban a tepsiben sütjük, amelyiknek a hátulján a lapokat sütöttük. Előmelegített sütőben közepes lángon (150 fok).
A krém elkészítése:
A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni, majd állandó kevergetés mellet hozzáadjuk a lisztes keveréket és jó sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A porcukrot a margarinnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűt pépet és simára keverjük.
A sütemény összeállítása:
Az első barna lapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a sárga lapot, rá a krém másik fele és végül a második barna lap. A tetejére megolvasztunk egy tábla tortabevonót, majd hagyjuk rajta megdermedni. Legjobb előző nap megsütni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »