Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szlovák szelet recept

Szlovák szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Barna tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg margarin
    • 1 ek kakaó
    • 4-5 ek tej
    • 1 tk sütőpor

    Sága tészta:

    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek porcukor
    • 3 ek liszt
    • 1 tk sütőpor

    Krém:

    • 6 ek liszt
    • 3,5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor

    Tetejére:

    • 1 tábla tortabevonó csokoládé

    Elkészítése:

    A barna tészta elkészítése:

    A barna lapokhoz a margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a kakaót, a tojások sárgáját és kanalanként a tejet, hogy se ne túl lágy, se ne túl kemény. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, majd ketté osztjuk, vékonyra kinyújtjuk és egy  22*32 cm-es tepsi hátulján és két lapot sütünk belőle. Pár perc alatt elkészül, ne süssük túl. A kisült, megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek a lapok.

    A sárga tészta elkészítése:

    A sárga tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.  A habosra kevert tojássárgára rákanalazzuk a kemény habot, rászitáljuk a sütőporos lisztet, majd óvatosan összekeverjük.  Abban a tepsiben sütjük, amelyiknek a hátulján a lapokat sütöttük.  Előmelegített sütőben közepes lángon (150 fok).

    A krém elkészítése:

    A krémhez a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral feltesszük forrni, majd állandó kevergetés mellet hozzáadjuk a lisztes keveréket és jó sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.

    A porcukrot a margarinnal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűt pépet és simára keverjük.

    A sütemény összeállítása:

    Az első barna lapra rákenjük a krém felét, majd rátesszük a sárga lapot, rá a krém másik fele és végül a második barna lap. A tetejére megolvasztunk egy tábla tortabevonót, majd hagyjuk rajta megdermedni.  Legjobb előző nap megsütni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá