Szives tekercs kávés krémmel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek kristálycukor
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek olaj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 4 ek porcukor
- 4 ek 3 in 1-ben kávé
- 3 ek forró víz
- 3 dl tejszín
- 1 cs habfixáló por
Tetejére:
- cukrozott kakaópor vagy porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk, majd a tésztát egy 35*35 cm nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és egy tiszta konyharuhába feltekerjük.
Ezután elkészítjük a krémet. A kávéport a forró vízzel feloldjuk és hagyjuk elhűlni. Addig a mascarponét elkeverjük a porcukorral, valamint a habtejszínt a habfixálóval elkeverve kemény habbá verjük. A kávét a mascarponés résszel vegyítjük, majd a habot kisebb adagonként óvatosan összeforgatjuk vele.
Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, majd a krémmel a külsejét is bevonjuk. Tetejét sablon és kakaópor segítségével tetszőlegesen díszíthetjük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »