Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szives tekercs kávés krémmel töltve recept

Szives tekercs kávés krémmel töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 5 ek kristálycukor
    • 1/2 cs sütőpor
    • 2 ek olaj

    Krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 4 ek porcukor
    • 4 ek 3 in 1-ben kávé
    • 3 ek forró víz
    • 3 dl tejszín
    • 1 cs habfixáló por

    Tetejére:

    • cukrozott kakaópor vagy porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk, majd a tésztát egy 35*35 cm nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és egy tiszta konyharuhába feltekerjük.

    Ezután elkészítjük a krémet. A kávéport a forró vízzel feloldjuk és hagyjuk elhűlni. Addig a mascarponét elkeverjük a porcukorral, valamint a habtejszínt a habfixálóval elkeverve kemény habbá verjük. A kávét a mascarponés résszel vegyítjük, majd a habot kisebb adagonként óvatosan összeforgatjuk vele.

    Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, majd a krémmel a külsejét is bevonjuk. Tetejét sablon és kakaópor segítségével tetszőlegesen díszíthetjük.

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá