Szives tekercs kávés krémmel töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek liszt
- 5 ek kristálycukor
- 1/2 cs sütőpor
- 2 ek olaj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 4 ek porcukor
- 4 ek 3 in 1-ben kávé
- 3 ek forró víz
- 3 dl tejszín
- 1 cs habfixáló por
Tetejére:
- cukrozott kakaópor vagy porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk, majd a tésztát egy 35*35 cm nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és egy tiszta konyharuhába feltekerjük.
Ezután elkészítjük a krémet. A kávéport a forró vízzel feloldjuk és hagyjuk elhűlni. Addig a mascarponét elkeverjük a porcukorral, valamint a habtejszínt a habfixálóval elkeverve kemény habbá verjük. A kávét a mascarponés résszel vegyítjük, majd a habot kisebb adagonként óvatosan összeforgatjuk vele.
Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, majd a krémmel a külsejét is bevonjuk. Tetejét sablon és kakaópor segítségével tetszőlegesen díszíthetjük.
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »