Szives tekercs kávés krémmel töltve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 5 tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek kristálycukor
  • 1/2 cs sütőpor
  • 2 ek olaj

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 4 ek porcukor
  • 4 ek 3 in 1-ben kávé
  • 3 ek forró víz
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs habfixáló por

Tetejére:

  • cukrozott kakaópor vagy porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát készítünk, majd a tésztát egy 35*35 cm nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és egy tiszta konyharuhába feltekerjük.

Ezután elkészítjük a krémet. A kávéport a forró vízzel feloldjuk és hagyjuk elhűlni. Addig a mascarponét elkeverjük a porcukorral, valamint a habtejszínt a habfixálóval elkeverve kemény habbá verjük. A kávét a mascarponés résszel vegyítjük, majd a habot kisebb adagonként óvatosan összeforgatjuk vele.

Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, majd a krémmel a külsejét is bevonjuk. Tetejét sablon és kakaópor segítségével tetszőlegesen díszíthetjük.

Tipp: