Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás-túrós kocka recept

Szilvás-túrós kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 pohár eritritol /édesítőszer/  (mérce a joghurtos pohár)
    • 1 pohár natúr joghurt
    • 1/2 pohár étolaj
    • 1 pohár graham búzaliszt
    • 1 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt
    • fél cs sütőpor (én fele-fele arányban sütőport és szódabikarbónát használtam)
    • fél citrom leve és héja
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    • 3 dl  tej
    • 1 evőkanál eritritol
    • 18 nagyobb szem szilva
    • 1 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 teáskanál eritritol

    Elkészítése:

    Először a szokásos módon a pudingot főzzük meg, hogy legyen ideje kihűlni.

    A töltelékhez kikeverjük a túrót az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a kissé kihűlt pudingot és robotgéppel simára dolgozzuk. Végül lazán belekeverjük a két tojás keményre felvert habját és félretesszük.

    A tésztához a tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és 2 teáskanál joghurttal, majd vékony csíkban szakaszosan hozzáadagoljuk az olajat, majd a többi joghurtot. Beletesszük a fél citrom levét, a sütőporral elkevert és átszitált liszteket és végül óvatosan a tojásfehérjék kemény habját.

    Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, hosszúkás tepsibe simítjuk a tésztát, majd a tetejére két kanál segítségével egyenletesen rárakjuk a túrótölteléket és a közökbe a lecsepegtetett, felezett, kimagozott szilvákat magházukkal felfelé.

    2013-08-09-szilvás-túrós

    Előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon 25 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Kockára vágva, eritritollal elkevert fahéjjal hintve kínáljuk.

    Tipp:

    Ennek receptnek az eredeti változata finomliszttel és kristálycukorral készült. Természetesen aki akarja, úgy is elkészítheti, úgy szebb, mert a rárakott töltelék kontrasztok jobban érvényesülnek. Viszont így, ahogy én készítettem egészségesebb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá