Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Először a szokásos módon a pudingot főzzük meg, hogy legyen ideje kihűlni.
A töltelékhez kikeverjük a túrót az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a kissé kihűlt pudingot és robotgéppel simára dolgozzuk. Végül lazán belekeverjük a két tojás keményre felvert habját és félretesszük.
A tésztához a tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és 2 teáskanál joghurttal, majd vékony csíkban szakaszosan hozzáadagoljuk az olajat, majd a többi joghurtot. Beletesszük a fél citrom levét, a sütőporral elkevert és átszitált liszteket és végül óvatosan a tojásfehérjék kemény habját.
Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, hosszúkás tepsibe simítjuk a tésztát, majd a tetejére két kanál segítségével egyenletesen rárakjuk a túrótölteléket és a közökbe a lecsepegtetett, felezett, kimagozott szilvákat magházukkal felfelé.
Előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon 25 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Kockára vágva, eritritollal elkevert fahéjjal hintve kínáljuk.
Ennek receptnek az eredeti változata finomliszttel és kristálycukorral készült. Természetesen aki akarja, úgy is elkészítheti, úgy szebb, mert a rárakott töltelék kontrasztok jobban érvényesülnek. Viszont így, ahogy én készítettem egészségesebb.