Szilvás-túrós kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szilvás-túrós kocka

Hozzávalók:

  • 3 tojás sárgája
  • 1 pohár eritritol /édesítőszer/  (mérce a joghurtos pohár)
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1/2 pohár étolaj
  • 1 pohár graham búzaliszt
  • 1 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt
  • fél cs sütőpor (én fele-fele arányban sütőport és szódabikarbónát használtam)
  • fél citrom leve és héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 3 dl  tej
  • 1 evőkanál eritritol
  • 18 nagyobb szem szilva
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál eritritol

Elkészítése:

Először a szokásos módon a pudingot főzzük meg, hogy legyen ideje kihűlni.

A töltelékhez kikeverjük a túrót az ízlés szerinti mennyiségű cukorral, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a kissé kihűlt pudingot és robotgéppel simára dolgozzuk. Végül lazán belekeverjük a két tojás keményre felvert habját és félretesszük.

A tésztához a tojások sárgáját robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és 2 teáskanál joghurttal, majd vékony csíkban szakaszosan hozzáadagoljuk az olajat, majd a többi joghurtot. Beletesszük a fél citrom levét, a sütőporral elkevert és átszitált liszteket és végül óvatosan a tojásfehérjék kemény habját.

Sütőpapírral kibélelt, közepes méretű, hosszúkás tepsibe simítjuk a tésztát, majd a tetejére két kanál segítségével egyenletesen rárakjuk a túrótölteléket és a közökbe a lecsepegtetett, felezett, kimagozott szilvákat magházukkal felfelé.

2013-08-09-szilvás-túrós

Előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon 25 perc alatt szép, aranybarnára sütjük. Kockára vágva, eritritollal elkevert fahéjjal hintve kínáljuk.

Tipp:

Ennek receptnek az eredeti változata finomliszttel és kristálycukorral készült. Természetesen aki akarja, úgy is elkészítheti, úgy szebb, mert a rárakott töltelék kontrasztok jobban érvényesülnek. Viszont így, ahogy én készítettem egészségesebb.