Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás kevert süti recept

Szilvás kevert süti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 200 g kristálycukor
    • 150 g puha vaj
    • 5 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • csipet só

    Tetejére:

    • 600 g szilva
    • 4 ek cukor
    • 1 ek őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Egy nagyobb edényben habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Ezután több részletben hozzákeverjük a lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport és a sót. A masszát csomómentesre dolgozzuk.

    Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk vagy alaposan kivajazzuk és a masszát belesimítjuk.

    A szilvát megmossuk, megszárítjuk, majd elfelezzük és a magját kivesszük. Rátesszük a tepsiben várakozó tésztára, majd megszórjuk a cukor-fahéj keverékével alaposan.

    180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve szeleteljük és kínáljuk.

    Tipp: szilva helyett használhatunk más gyümölcsöt is, akár befőttet is, jól lecsepegtetve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá