Szilvás kevert süti recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g kristálycukor
- 150 g puha vaj
- 5 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
Tetejére:
- 600 g szilva
- 4 ek cukor
- 1 ek őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Ezután több részletben hozzákeverjük a lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport és a sót. A masszát csomómentesre dolgozzuk.
Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk vagy alaposan kivajazzuk és a masszát belesimítjuk.
A szilvát megmossuk, megszárítjuk, majd elfelezzük és a magját kivesszük. Rátesszük a tepsiben várakozó tésztára, majd megszórjuk a cukor-fahéj keverékével alaposan.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve szeleteljük és kínáljuk.
Tipp: szilva helyett használhatunk más gyümölcsöt is, akár befőttet is, jól lecsepegtetve.