Szilvás kevert süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 200 g kristálycukor
- 150 g puha vaj
- 5 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- csipet só
Tetejére:
- 600 g szilva
- 4 ek cukor
- 1 ek őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy nagyobb edényben habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Ezután több részletben hozzákeverjük a lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport és a sót. A masszát csomómentesre dolgozzuk.
Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk vagy alaposan kivajazzuk és a masszát belesimítjuk.
A szilvát megmossuk, megszárítjuk, majd elfelezzük és a magját kivesszük. Rátesszük a tepsiben várakozó tésztára, majd megszórjuk a cukor-fahéj keverékével alaposan.
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve szeleteljük és kínáljuk.
Tipp: szilva helyett használhatunk más gyümölcsöt is, akár befőttet is, jól lecsepegtetve.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »