Szilvás kevert süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 g kristálycukor
  • 150 g puha vaj
  • 5 nagyobb tojás
  • 300 g finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Tetejére:

  • 600 g szilva
  • 4 ek cukor
  • 1 ek őrölt fahéj

Elkészítése:

Egy nagyobb edényben habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. Ezután több részletben hozzákeverjük a lisztet, amibe előzőleg belekevertük a sütőport és a sót. A masszát csomómentesre dolgozzuk.

Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk vagy alaposan kivajazzuk és a masszát belesimítjuk.

A szilvát megmossuk, megszárítjuk, majd elfelezzük és a magját kivesszük. Rátesszük a tepsiben várakozó tésztára, majd megszórjuk a cukor-fahéj keverékével alaposan.

180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve szeleteljük és kínáljuk.

Tipp: szilva helyett használhatunk más gyümölcsöt is, akár befőttet is, jól lecsepegtetve.