Szerelem kosár recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag előre nyújtott leveles tészta
- 10 dkg málna
- 2 evőkanál cukor
- pár csepp balzsamecet
- fél csomag tejszín ízű főzős pudingpor
- 2 dl cukrásztejszín.
Az égetett tésztához:
- 1 dl víz
- 10 dkg margarin
- 10 dkg finomliszt
- csipet só
- csipet cukor
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - egy marék díszítő cukor
A krémhez:
- fél csomag vaníliás krémes krémpor
- 4 dl hideg tej
Elkészítése:
A leveles tésztát kitekerjük és 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd sütőfóliával bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Elkészítjük az égetett tésztát: a vizet a cukorral, a sóval és a margarinnal összeolvasztjuk. Amikor elkezd forrni a víz, akkor azonnal beszórjuk a lisztet és állandóan keverjük. Addig keverjük, amíg a tészta össze nem áll és sercegni.
Ekkor levesszük a tésztát a tűzről és azonnal beleütünk egy egész tojást és robotgéppel gyors fordulaton bele keverjük a tésztába, majd a többi tojást is egyesével a tésztába dolgozzuk. Akkor jó az égetett tésztánk ha a habverőről lustán pottyan le.
Csillagcsöves habzsákba szedjük és leveles tészta szélére körben rányomjuk. Az égetett tészta tetejét megszórjuk nagy szemű cukorral, ami nem olvad meg sütés közben sem.
200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15 perec alatt készre sütjük. Szép pirosnak, ropogósnak kell lennie a tetejének.
Amíg sül a tészta elkészültjük a málna krémet. A málnára szórunk 2 evőkanál cukrot, pár csepp balzsamecetet öntünk rá és felfőzzük, majd átpasszírozzuk.
A pudingport elkeverjük egy kevés vízzel. Az át passzírozott málna levet feltesszük főni. Ha felforrt, akkor becsorgatjuk a pudingport és visszatesszük a tűzre és besűrítjük.
A krémporra ráöntjük a tejet és egy habverővel 3 perc alatt felverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük.
A vaníliakrémet és a tejszínhabot csillagcsöves habzsákba szedjük. A kosár közepébe teszünk egy kávéskanál málnakrémet. A széleit kis vaníliakrém rózsákkal díszítjük A málnakrém közepét egy tejszín rózsával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









