Szedres süti recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 260 g cukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 260 g liszt
- 20 g sütőpor
- csipet só
Krém:
- 2 cs vaníliás pudingpor
- cukor ízlés szerint
- 6 dl tej
- 20 dkg gyümölcs (nálam szeder)
Elkészítése:
A pudingporokat elkeverjük a tejjel csomómentesre, majd a cukrot hozzáadva sűrűre főzzük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, olajat és jól kikeverjük.
Ekkor hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük.
A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékhez adjuk óvatosan, hogy a hab ne törjön össze.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, beleöntjük a tésztát, rákanalazzuk a pudingot és rátesszük a gyümölcsöt.
180 fokra melegített sötőben 25-30 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
A kihűlt sütit hűvös helyre tesszük dermedni, majd szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.