Szedres gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy klasszikus gyümölcstorta formához:
Tészta:
- 12,5 dkg sütemény vagy finomliszt
- 2 kk sütőpor
- 15 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 6 dkg vaj
- ízlés szerint 1 fiola citromaroma
- ízlés szerint 1 fiola vaníliaaroma
Tetejére:
- 2-3 dl tejszín
- 20 dkg friss szeder
- 1 tk pisztácia őrlemény (díszítésnek)
- 1 csomag instant gyümölcszselé (színtelen)
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 0,5 l tej
- 3-5 ek cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjünk vajjal és megszórjuk liszttel.
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a vaníliát, a citromaromát és a cukrot egy edénybe mérjük, majd habosra keverjük.
A sütőporos lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval félkeményre verjük.
A habos vajhoz adjuk a tojássárgákat és azzal is keverjük tovább a krémet, majd a liszt felét hozzákeverjük. Ezután már kézzel keverjük hozzá a tojásfehérje habot.
A formába öntjük a tésztát és elegyengetjük a masszát. 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt megsütjük.
A vaníliás pudingporból a szokásos módon pugingot főzünk, majd a kifordított és kihűlt tortánk közepébe öntjük és eloszlatjuk rajta egyenletesen. Ezután a szederrel kirakjuk és elkészítjük a gyümölcszselét a csomagoláson leírtak alapján.
A gyümölcszselét lassan eloszlatva a gyümölcsre öntjük. A tejszínből és a porcukorból habot verünk és csillagcsővel ellátott nyomózsákból kis köröket díszítőelemeket teszünk a tortára.
Pisztácia őrleménnyel megszórva, jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
A klasszikus gyümölcstorta a kedvencem. Én mindenkor ezt a tésztát készítem, mert véleményem az, hogy a legfinomabb a gyümölcshöz ez a vajas-citromos puha sütemény illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »