Szedres gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy klasszikus gyümölcstorta formához:
Tészta:
- 12,5 dkg sütemény vagy finomliszt
- 2 kk sütőpor
- 15 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 6 dkg vaj
- ízlés szerint 1 fiola citromaroma
- ízlés szerint 1 fiola vaníliaaroma
Tetejére:
- 2-3 dl tejszín
- 20 dkg friss szeder
- 1 tk pisztácia őrlemény (díszítésnek)
- 1 csomag instant gyümölcszselé (színtelen)
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 0,5 l tej
- 3-5 ek cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjünk vajjal és megszórjuk liszttel.
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a vaníliát, a citromaromát és a cukrot egy edénybe mérjük, majd habosra keverjük.
A sütőporos lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval félkeményre verjük.
A habos vajhoz adjuk a tojássárgákat és azzal is keverjük tovább a krémet, majd a liszt felét hozzákeverjük. Ezután már kézzel keverjük hozzá a tojásfehérje habot.
A formába öntjük a tésztát és elegyengetjük a masszát. 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt megsütjük.
A vaníliás pudingporból a szokásos módon pugingot főzünk, majd a kifordított és kihűlt tortánk közepébe öntjük és eloszlatjuk rajta egyenletesen. Ezután a szederrel kirakjuk és elkészítjük a gyümölcszselét a csomagoláson leírtak alapján.
A gyümölcszselét lassan eloszlatva a gyümölcsre öntjük. A tejszínből és a porcukorból habot verünk és csillagcsővel ellátott nyomózsákból kis köröket díszítőelemeket teszünk a tortára.
Pisztácia őrleménnyel megszórva, jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
A klasszikus gyümölcstorta a kedvencem. Én mindenkor ezt a tésztát készítem, mert véleményem az, hogy a legfinomabb a gyümölcshöz ez a vajas-citromos puha sütemény illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »