Szedres gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy klasszikus gyümölcstorta formához:
Tészta:
- 12,5 dkg sütemény vagy finomliszt
- 2 kk sütőpor
- 15 dkg cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 6 dkg vaj
- ízlés szerint 1 fiola citromaroma
- ízlés szerint 1 fiola vaníliaaroma
Tetejére:
- 2-3 dl tejszín
- 20 dkg friss szeder
- 1 tk pisztácia őrlemény (díszítésnek)
- 1 csomag instant gyümölcszselé (színtelen)
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 0,5 l tej
- 3-5 ek cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjünk vajjal és megszórjuk liszttel.
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a vaníliát, a citromaromát és a cukrot egy edénybe mérjük, majd habosra keverjük.
A sütőporos lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval félkeményre verjük.
A habos vajhoz adjuk a tojássárgákat és azzal is keverjük tovább a krémet, majd a liszt felét hozzákeverjük. Ezután már kézzel keverjük hozzá a tojásfehérje habot.
A formába öntjük a tésztát és elegyengetjük a masszát. 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt megsütjük.
A vaníliás pudingporból a szokásos módon pugingot főzünk, majd a kifordított és kihűlt tortánk közepébe öntjük és eloszlatjuk rajta egyenletesen. Ezután a szederrel kirakjuk és elkészítjük a gyümölcszselét a csomagoláson leírtak alapján.
A gyümölcszselét lassan eloszlatva a gyümölcsre öntjük. A tejszínből és a porcukorból habot verünk és csillagcsővel ellátott nyomózsákból kis köröket díszítőelemeket teszünk a tortára.
Pisztácia őrleménnyel megszórva, jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
A klasszikus gyümölcstorta a kedvencem. Én mindenkor ezt a tésztát készítem, mert véleményem az, hogy a legfinomabb a gyümölcshöz ez a vajas-citromos puha sütemény illik.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









