Hozzávalók egy klasszikus gyümölcstorta formához:
Tészta:
Tetejére:
Elkészítése:
A 24 cm-es gyümölcstorta formát kikenjünk vajjal és megszórjuk liszttel.
A tojásokat szétválasztjuk. A vajat, a vaníliát, a citromaromát és a cukrot egy edénybe mérjük, majd habosra keverjük.
A sütőporos lisztet átszitáljuk. A tojásfehérjét a csipet sóval félkeményre verjük.
A habos vajhoz adjuk a tojássárgákat és azzal is keverjük tovább a krémet, majd a liszt felét hozzákeverjük. Ezután már kézzel keverjük hozzá a tojásfehérje habot.
A formába öntjük a tésztát és elegyengetjük a masszát. 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt megsütjük.
A vaníliás pudingporból a szokásos módon pugingot főzünk, majd a kifordított és kihűlt tortánk közepébe öntjük és eloszlatjuk rajta egyenletesen. Ezután a szederrel kirakjuk és elkészítjük a gyümölcszselét a csomagoláson leírtak alapján.
A gyümölcszselét lassan eloszlatva a gyümölcsre öntjük. A tejszínből és a porcukorból habot verünk és csillagcsővel ellátott nyomózsákból kis köröket díszítőelemeket teszünk a tortára.
Pisztácia őrleménnyel megszórva, jól behűtve tálaljuk.
A klasszikus gyümölcstorta a kedvencem. Én mindenkor ezt a tésztát készítem, mert véleményem az, hogy a legfinomabb a gyümölcshöz ez a vajas-citromos puha sütemény illik.