Szeder torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
Szedres krémhez:
- 17 dkg szeder
- 3 dl tejszín
- 4 dkg cukor
- 10 dkg fehércsoki
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin
Csokis krémhez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 g zselatin
- víz a zselatin feloldásához
Továbbá:
- 10 dkg szeder
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a tojássárgájás keverékhez adjuk és simára keverjük.
A kemény tojásfehérjét beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztánkat.
180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A szedres krémhez a szedret turmix géppel pürésítjük.
A tejszínt egy kisebb lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a szedret, elkezdjük melegíteni.
Amikor már majdnem forr levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd addig keverjük amíg el nem olvad.
Egy kis pohár vízben (kb 1 dl) megduzzasztjuk a zselatint.
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük.
Amikor kicsit kihűlt a szedres krémünk belekeverjük a zselatint majd az egészet a kemény tejszínbe forgatjuk.
A csokis krémhez a tejszínt habbá verjük a csokit gőz fölött megolvasztjuk és a zselatint beáztatjuk.
A tejszínhez keverjük az olvasztott csokit majd a zselatint is.
A piskótánkat a torta formában hagyjuk és körbe rakjuk babapiskótával.
Először a szedres krémet kenjük rá a piskótára, majd erre elszórjuk az egész szedret és mehet rá a csokis krém.
Fogyasztás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezalatt bátran készíthetünk csoki lapokat a tetejére,ehhez én az olvasztott csokit egy sütőpapíron eloszlattam és amikor megkötött, ecsettel aranyport kentem rá, de szórhatunk bele bármit, akár aszalt szedret is.
Hűtőbe helyeztem, hogy kellően megkössön és amikor szelni akartam forró késsel szabályos kockákat vágtam belőle.
Nem nagy ördöngősség, de káprázatossá tesz bármilyen gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »