Szeder torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
Szedres krémhez:
- 17 dkg szeder
- 3 dl tejszín
- 4 dkg cukor
- 10 dkg fehércsoki
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin
Csokis krémhez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 g zselatin
- víz a zselatin feloldásához
Továbbá:
- 10 dkg szeder
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a tojássárgájás keverékhez adjuk és simára keverjük.
A kemény tojásfehérjét beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztánkat.
180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A szedres krémhez a szedret turmix géppel pürésítjük.
A tejszínt egy kisebb lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a szedret, elkezdjük melegíteni.
Amikor már majdnem forr levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd addig keverjük amíg el nem olvad.
Egy kis pohár vízben (kb 1 dl) megduzzasztjuk a zselatint.
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük.
Amikor kicsit kihűlt a szedres krémünk belekeverjük a zselatint majd az egészet a kemény tejszínbe forgatjuk.
A csokis krémhez a tejszínt habbá verjük a csokit gőz fölött megolvasztjuk és a zselatint beáztatjuk.
A tejszínhez keverjük az olvasztott csokit majd a zselatint is.
A piskótánkat a torta formában hagyjuk és körbe rakjuk babapiskótával.
Először a szedres krémet kenjük rá a piskótára, majd erre elszórjuk az egész szedret és mehet rá a csokis krém.
Fogyasztás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezalatt bátran készíthetünk csoki lapokat a tetejére,ehhez én az olvasztott csokit egy sütőpapíron eloszlattam és amikor megkötött, ecsettel aranyport kentem rá, de szórhatunk bele bármit, akár aszalt szedret is.
Hűtőbe helyeztem, hogy kellően megkössön és amikor szelni akartam forró késsel szabályos kockákat vágtam belőle.
Nem nagy ördöngősség, de káprázatossá tesz bármilyen gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »