Szeder torta recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
Szedres krémhez:
- 17 dkg szeder
- 3 dl tejszín
- 4 dkg cukor
- 10 dkg fehércsoki
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin
Csokis krémhez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 g zselatin
- víz a zselatin feloldásához
Továbbá:
- 10 dkg szeder
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a tojássárgájás keverékhez adjuk és simára keverjük.
A kemény tojásfehérjét beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztánkat.
180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A szedres krémhez a szedret turmix géppel pürésítjük.
A tejszínt egy kisebb lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a szedret, elkezdjük melegíteni.
Amikor már majdnem forr levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd addig keverjük amíg el nem olvad.
Egy kis pohár vízben (kb 1 dl) megduzzasztjuk a zselatint.
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük.
Amikor kicsit kihűlt a szedres krémünk belekeverjük a zselatint majd az egészet a kemény tejszínbe forgatjuk.
A csokis krémhez a tejszínt habbá verjük a csokit gőz fölött megolvasztjuk és a zselatint beáztatjuk.
A tejszínhez keverjük az olvasztott csokit majd a zselatint is.
A piskótánkat a torta formában hagyjuk és körbe rakjuk babapiskótával.
Először a szedres krémet kenjük rá a piskótára, majd erre elszórjuk az egész szedret és mehet rá a csokis krém.
Fogyasztás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezalatt bátran készíthetünk csoki lapokat a tetejére,ehhez én az olvasztott csokit egy sütőpapíron eloszlattam és amikor megkötött, ecsettel aranyport kentem rá, de szórhatunk bele bármit, akár aszalt szedret is.
Hűtőbe helyeztem, hogy kellően megkössön és amikor szelni akartam forró késsel szabályos kockákat vágtam belőle.
Nem nagy ördöngősség, de káprázatossá tesz bármilyen gyümölcsöt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »