Szeder torta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
Szedres krémhez:
- 17 dkg szeder
- 3 dl tejszín
- 4 dkg cukor
- 10 dkg fehércsoki
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin
Csokis krémhez:
- 2 dl tejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 g zselatin
- víz a zselatin feloldásához
Továbbá:
- 10 dkg szeder
- 1 csomag babapiskóta
Elkészítése:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát.
A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, majd a tojássárgájás keverékhez adjuk és simára keverjük.
A kemény tojásfehérjét beleforgatjuk a lisztes keverékbe.
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztánkat.
180 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A szedres krémhez a szedret turmix géppel pürésítjük.
A tejszínt egy kisebb lábosba öntjük és hozzáadjuk a cukrot és a szedret, elkezdjük melegíteni.
Amikor már majdnem forr levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehércsokoládét, majd addig keverjük amíg el nem olvad.
Egy kis pohár vízben (kb 1 dl) megduzzasztjuk a zselatint.
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük.
Amikor kicsit kihűlt a szedres krémünk belekeverjük a zselatint majd az egészet a kemény tejszínbe forgatjuk.
A csokis krémhez a tejszínt habbá verjük a csokit gőz fölött megolvasztjuk és a zselatint beáztatjuk.
A tejszínhez keverjük az olvasztott csokit majd a zselatint is.
A piskótánkat a torta formában hagyjuk és körbe rakjuk babapiskótával.
Először a szedres krémet kenjük rá a piskótára, majd erre elszórjuk az egész szedret és mehet rá a csokis krém.
Fogyasztás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Ezalatt bátran készíthetünk csoki lapokat a tetejére,ehhez én az olvasztott csokit egy sütőpapíron eloszlattam és amikor megkötött, ecsettel aranyport kentem rá, de szórhatunk bele bármit, akár aszalt szedret is.
Hűtőbe helyeztem, hogy kellően megkössön és amikor szelni akartam forró késsel szabályos kockákat vágtam belőle.
Nem nagy ördöngősség, de káprázatossá tesz bármilyen gyümölcsöt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









