Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös kenyér sós karamellel recept

Sütőtökös kenyér sós karamellel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók egy 30*11 cm-es formához:

    • 2 tojás
    • 15 dkg barna nádcukor
    • 10 dkg vaj
    • 25 dkg sütőtökpüré
    • 20 dkg finomliszt
    • 5 dkg darált dió
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • csipet őrölt szegfűszeg
    • csipet só
    • 2 teáskanál sütőpor

    Sós karamellhez:

    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 5 dkg vaj
    • fél kávéskanál tengeri só
    • durvára vágott pörkölt dió

    Elkészítése:

    A vajat a nádcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat. A már megsült, kihűlt sütőtököt pürésítjük és összekeverjük a tojásos masszával. A száraz hozzávalókkal jól kikeverjük, majd a tökös püréhez adjuk és a masszát jól eldolgozzuk.

    Sütőpapírral bélelt sütőformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt (tűpróbáig) sütjük.

    Az öntethez a cukrot világosra karamellizáljuk. A tejszínt fokozatosan hozzáöntjük, ha floldódott a cukor, apránként hozzáadjuk a vajat és a sót, majd az egészet simára keverjük és levesszük a tűzről.

    A kész öntetet a felszeletelt kenyérre öntjük és pörkölt dióval megszórjuk.
    Nagyon finom.

    Tipp:

    A sütőtököt meg is lehet főzni, de a legfinomabb mikor sütjük és úgy pürésítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek