Süti gyümölcsök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl tej
- 8 dkg + 70 dkg liszt (GM süteményliszt)
- 2 teáskanál sütőpor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg cukor
- ízlés szerint rumaroma
- 1 púpos ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- a kivájt félgömbök közepe
A forgatáshoz:
- piros, zöld, kék, citromsárga élelmiszerszínezék
- kristálycukor
Elkészítése:
A puha vajat a porcukorral kikeverjük. Adjuk hozzá a tojást, a tejet és 8 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Utána keverjünk hozzá a lisztet és kézzel dolgozzuk össze, majd gyúrjuk tésztává.
Gömbölygessünk kicsi golyókat, különböző formákat a tésztából és sütőpapíros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára.
A golyókat, formákat, sütés előtt egy kissé lelapítottam. Nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti. Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.
Én megvártam míg kihűlnek és hidegen szedtem ki a sütik közepét, mert melegen széttörik (nálam, ez vált be!).
A töltelékhez egy fémedényben a vajat gőz fölött az egész tojásokkal és a cukorral krémmé főzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rumot és egy púpos evőkanál baracklekvárt, majd színezzük meg kakaóporral.
Töltsük meg a félgömböket és illesszük őket össze.
A színezéshez piros, zöld, citromsárga és kék színű ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk és ecsettel fessük be a gyümölcsök egyik oldalát, majd azonnal forgassuk bele kristálycukorba, majd ezután a másik oldalát és szintén cukorba jól megforgatjuk.
Ha készen vagyunk, tálcán egymás mellé sorakoztatjuk őket, majd hűtőbe tesszük. Nagyon-nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










