Süti gyümölcsök recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg puha vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 8 dkg + 70 dkg liszt (GM süteményliszt)
- 2 teáskanál sütőpor
Krém:
- 20 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg cukor
- ízlés szerint rumaroma
- 1 púpos ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- a kivájt félgömbök közepe
A forgatáshoz:
- piros, zöld, kék, citromsárga élelmiszerszínezék
- kristálycukor
Elkészítése:
A puha vajat a porcukorral kikeverjük. Adjuk hozzá a tojást, a tejet és 8 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Ezt a folyékony masszát 1 óráig szobahőmérsékleten pihentetjük.
Utána keverjünk hozzá a lisztet és kézzel dolgozzuk össze, majd gyúrjuk tésztává.
Gömbölygessünk kicsi golyókat, különböző formákat a tésztából és sütőpapíros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára.
A golyókat, formákat, sütés előtt egy kissé lelapítottam. Nagyon vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert különben száraz lesz a süti. Éppen csak színt kell kapnia sütéskor.
Én megvártam míg kihűlnek és hidegen szedtem ki a sütik közepét, mert melegen széttörik (nálam, ez vált be!).
A töltelékhez egy fémedényben a vajat gőz fölött az egész tojásokkal és a cukorral krémmé főzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbök közepét, ízlés szerint rumot és egy púpos evőkanál baracklekvárt, majd színezzük meg kakaóporral.
Töltsük meg a félgömböket és illesszük őket össze.
A színezéshez piros, zöld, citromsárga és kék színű ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk és ecsettel fessük be a gyümölcsök egyik oldalát, majd azonnal forgassuk bele kristálycukorba, majd ezután a másik oldalát és szintén cukorba jól megforgatjuk.
Ha készen vagyunk, tálcán egymás mellé sorakoztatjuk őket, majd hűtőbe tesszük. Nagyon-nagyon finom!