Sült kolbász burgonyával cseréptálban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, petrezselyemzöld, vegeta ízlés szerint
- 0,5 dl olaj
- 80 dkg kolbász
- fél tál champion gomba
- 1 l paradicsomlé
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Legalább fél óráig vízben áztatjuk a cseréptálat(egyszerűen vizet öntünk bele, majd lefedve állni hagyjuk).
Mindeközben megpucoljuk a burgonyát, majd hagyjuk vízben ázni.
Megpucoljuk es felvágjuk a hagymát és a gombát. A kolbászt felkarikázzuk.
Kiöntjük a vizet a cseréptálból, majd kis darabokra felaprítjuk a burgonyát egyenesen a cseréptálba tesszük a kolbásszal, gombával és hagymával együtt.
Kevés olajjal leöntjük a cseréptál jelenlegi tartalmát. Ezt követően a fent felsorolt fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük. Egy fakanállal alaposan összekeverjük egészen addig, amíg minden hozzávaló teljesen összekeveredett.
Ráaszórjuk a tetejére a sajtot.
Amikor ezzel megvagyunk, lefedjük a cseréptálat a tetejével, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A cseréptál legyen a sütő alsó felében (de nem érve a lángot) ügyelve arra, hogy megfelelő helyet hagytunk a cseréptál felett annak érdekében, hogy időről időre megnézzük, hogy a burgonya kellőképpen átsült-e már.
Kis lángon (160 fok) sülni hagyjuk az ételt körülbelül egy-másfél órán át, egészen addig, amíg a burgonya teljesen meg nem sült. Sülés közben nem kell kavargatni.
Óvatosan kivesszük a sütőből az ételt, majd tálalhatjuk. Fogyasztás előtt az ételt alaposan megöntözzük házi paradicsomlével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









