Sült kolbász burgonyával cseréptálban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, petrezselyemzöld, vegeta ízlés szerint
- 0,5 dl olaj
- 80 dkg kolbász
- fél tál champion gomba
- 1 l paradicsomlé
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Legalább fél óráig vízben áztatjuk a cseréptálat(egyszerűen vizet öntünk bele, majd lefedve állni hagyjuk).
Mindeközben megpucoljuk a burgonyát, majd hagyjuk vízben ázni.
Megpucoljuk es felvágjuk a hagymát és a gombát. A kolbászt felkarikázzuk.
Kiöntjük a vizet a cseréptálból, majd kis darabokra felaprítjuk a burgonyát egyenesen a cseréptálba tesszük a kolbásszal, gombával és hagymával együtt.
Kevés olajjal leöntjük a cseréptál jelenlegi tartalmát. Ezt követően a fent felsorolt fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük. Egy fakanállal alaposan összekeverjük egészen addig, amíg minden hozzávaló teljesen összekeveredett.
Ráaszórjuk a tetejére a sajtot.
Amikor ezzel megvagyunk, lefedjük a cseréptálat a tetejével, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A cseréptál legyen a sütő alsó felében (de nem érve a lángot) ügyelve arra, hogy megfelelő helyet hagytunk a cseréptál felett annak érdekében, hogy időről időre megnézzük, hogy a burgonya kellőképpen átsült-e már.
Kis lángon (160 fok) sülni hagyjuk az ételt körülbelül egy-másfél órán át, egészen addig, amíg a burgonya teljesen meg nem sült. Sülés közben nem kell kavargatni.
Óvatosan kivesszük a sütőből az ételt, majd tálalhatjuk. Fogyasztás előtt az ételt alaposan megöntözzük házi paradicsomlével.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »