Sült kolbász burgonyával cseréptálban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 nagy fej vöröshagyma
- só, bors, petrezselyemzöld, vegeta ízlés szerint
- 0,5 dl olaj
- 80 dkg kolbász
- fél tál champion gomba
- 1 l paradicsomlé
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Legalább fél óráig vízben áztatjuk a cseréptálat(egyszerűen vizet öntünk bele, majd lefedve állni hagyjuk).
Mindeközben megpucoljuk a burgonyát, majd hagyjuk vízben ázni.
Megpucoljuk es felvágjuk a hagymát és a gombát. A kolbászt felkarikázzuk.
Kiöntjük a vizet a cseréptálból, majd kis darabokra felaprítjuk a burgonyát egyenesen a cseréptálba tesszük a kolbásszal, gombával és hagymával együtt.
Kevés olajjal leöntjük a cseréptál jelenlegi tartalmát. Ezt követően a fent felsorolt fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük. Egy fakanállal alaposan összekeverjük egészen addig, amíg minden hozzávaló teljesen összekeveredett.
Ráaszórjuk a tetejére a sajtot.
Amikor ezzel megvagyunk, lefedjük a cseréptálat a tetejével, majd a 200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A cseréptál legyen a sütő alsó felében (de nem érve a lángot) ügyelve arra, hogy megfelelő helyet hagytunk a cseréptál felett annak érdekében, hogy időről időre megnézzük, hogy a burgonya kellőképpen átsült-e már.
Kis lángon (160 fok) sülni hagyjuk az ételt körülbelül egy-másfél órán át, egészen addig, amíg a burgonya teljesen meg nem sült. Sülés közben nem kell kavargatni.
Óvatosan kivesszük a sütőből az ételt, majd tálalhatjuk. Fogyasztás előtt az ételt alaposan megöntözzük házi paradicsomlével.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »