Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stíriai metélt recept

Stíriai metélt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg túró
    • 17 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg vaj
    • 2 dl tejföl
    • 1 csomag mazsola
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • reszelt citromhéj
    • csipet só
    • vaj (tepsi kikenéséhez)
    • zsemlemorzsa (tepsi beszórásához)

    Elkészítése:

    A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a csipet sót, egy egész tojást és egy kanál tejfölt, majd gyúrjuk össze.
    Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és vágjuk fel kb. 1 cm-es csíkokra, majd ízlés szerinti hosszúságúra.

    Enyhén sós, forrásba lévő vízbe tegyük bele, majd amikor feljön a tészta a víz tetejére, mérsékeljük a lángot, és gyöngyöző vízben főzzük pár percig.

    Ezután szűrjük le, majd keverjük össze az előzőleg elkészített cukros-tojásos-habos masszával.

    Az olvasztott vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, két tojássárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a mazsolát.

    A két tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához.

    Végül a leszűrt, és lecsepegtetett tésztát óvatosan keverjük össze a habos masszával, majd öntsük bele egy kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt sütőformába.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük szép pirosra.
    A sütőből kivéve hagyjuk a formában egy kicsit hűlni.

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

    A stíriai metélt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 223 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 9 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá