Hozzávalók:
Elkészítése:
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet, a csipet sót, egy egész tojást és egy kanál tejfölt, majd gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, és vágjuk fel kb. 1 cm-es csíkokra, majd ízlés szerinti hosszúságúra.
Enyhén sós, forrásba lévő vízbe tegyük bele, majd amikor feljön a tészta a víz tetejére, mérsékeljük a lángot, és gyöngyöző vízben főzzük pár percig.
Ezután szűrjük le, majd keverjük össze az előzőleg elkészített cukros-tojásos-habos masszával.
Az olvasztott vajat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, két tojássárgájával, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a mazsolát.
A két tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a masszához.
Végül a leszűrt, és lecsepegtetett tésztát óvatosan keverjük össze a habos masszával, majd öntsük bele egy kivajazott, és zsemlemorzsával megszórt sütőformába.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten (180 fok) süssük szép pirosra.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában egy kicsit hűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.