Somlói kocka recept

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A barna piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 4 ek cukor
A sárga piskótához:
- 4 ek liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
A csokis pudinghoz:
- 1 csomag csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
A vaníliás pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
A tetejére:
- 0,5 l habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek cukor
- 1-2 ek víz
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztákat és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük kb 20 perc alatt. (A fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukkorral, majd hozzáadjuk a lisztet, fehérje habot illetve kakaóport a kakaós tésztánál.)
Míg a piskótáink sülnek, addig megfőzzük pudingokat a tejben a cukorral és a habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.
Ha kihűltek a piskóták és a pudingok is, akkor össszeálítjuk a sütinket.
A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre tesszük a sárga lapot, azt pedig megkenjük a csokis pudinggal. Végül a süti tetejére rásimítjuk a habot.
Az öntethez a vizet, cukrot, kakaóport addig melegítjuk, amíg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk (vagy simán csak megszórhatjuk édes kakaóporral vagy csokiforgáccsal is)
Hűtőben jól lehűtjük, majd tálalhatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »