Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói kocka recept

Somlói kocka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
    A barna piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek liszt
    • 1 ek kakaópor
    • 4 ek cukor

    A sárga piskótához:

    • 4 ek liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek cukor

    A csokis pudinghoz:

    • 1 csomag csokis pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 ek cukor

    A vaníliás pudinghoz:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 ek cukor

    A tetejére:

    • 0,5 l habtejszín
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Az öntethez:

    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 ek cukor
    • 1-2 ek víz

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztákat és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük kb 20 perc alatt. (A fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukkorral, majd hozzáadjuk a lisztet, fehérje habot illetve kakaóport a kakaós tésztánál.)

    Míg a piskótáink sülnek, addig megfőzzük pudingokat a tejben a cukorral és a habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.

    Ha kihűltek a piskóták és a pudingok is, akkor össszeálítjuk a sütinket.

    A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre tesszük a sárga lapot, azt pedig megkenjük a csokis pudinggal. Végül a süti tetejére rásimítjuk a habot.

    Az öntethez a vizet, cukrot, kakaóport addig melegítjuk, amíg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk (vagy simán csak megszórhatjuk édes kakaóporral vagy csokiforgáccsal is)

    Hűtőben jól lehűtjük, majd tálalhatjuk is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá