Somlói kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihez:
A barna piskótához:

  • 4 tojás
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 4 ek cukor

A sárga piskótához:

  • 4 ek liszt
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor

A csokis pudinghoz:

  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor

A vaníliás pudinghoz:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek cukor

A tetejére:

  • 0,5 l habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Az öntethez:

  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 ek cukor
  • 1-2 ek víz

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból a szokásos módon elkészítjük a piskóta tésztákat és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük kb 20 perc alatt. (A fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukkorral, majd hozzáadjuk a lisztet, fehérje habot illetve kakaóport a kakaós tésztánál.)

Míg a piskótáink sülnek, addig megfőzzük pudingokat a tejben a cukorral és a habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.

Ha kihűltek a piskóták és a pudingok is, akkor össszeálítjuk a sütinket.

A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre tesszük a sárga lapot, azt pedig megkenjük a csokis pudinggal. Végül a süti tetejére rásimítjuk a habot.

Az öntethez a vizet, cukrot, kakaóport addig melegítjuk, amíg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk (vagy simán csak megszórhatjuk édes kakaóporral vagy csokiforgáccsal is)

Hűtőben jól lehűtjük, majd tálalhatjuk is.