Somlói kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A sárga piskótához:
- 4 evőkanál liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
A barna piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál cukor
A vaníliás pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
- 1 csomag csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A tetejére:
- 0,5 l növényi habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál víz
Elkészítése:
A sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben, 180 fokon megsütjük a lapokat.
Míg a piskótánk sül, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.
A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit csokis pudinggal megkenünk, majd végül rásimítjuk a habtejszínt.
A vizet, cukrot, kakaóport összemelegítjük, egészen addig, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól lehűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »