Somlói kocka recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A sárga piskótához:
- 4 evőkanál liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
A barna piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál cukor
A vaníliás pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
- 1 csomag csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A tetejére:
- 0,5 l növényi habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál víz
Elkészítése:
A sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben, 180 fokon megsütjük a lapokat.
Míg a piskótánk sül, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.
A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit csokis pudinggal megkenünk, majd végül rásimítjuk a habtejszínt.
A vizet, cukrot, kakaóport összemelegítjük, egészen addig, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól lehűtjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.