Somlói kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A sárga piskótához:
- 4 evőkanál liszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál cukor
A barna piskótához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál cukor
A vaníliás pudinghoz:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A csokoládés pudinghoz:
- 1 csomag csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
A tetejére:
- 0,5 l növényi habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
Az öntethez:
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál víz
Elkészítése:
A sárga és barna piskóta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt, közepes tepsiben, 180 fokon megsütjük a lapokat.
Míg a piskótánk sül, elkészítjük a vaníliás és a csokoládés pudingot.
A habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal.
A kakaós piskótára kenjük a vaníliás pudingot, erre tesszük a sárga piskótalapot, amit csokis pudinggal megkenünk, majd végül rásimítjuk a habtejszínt.
A vizet, cukrot, kakaóport összemelegítjük, egészen addig, míg a cukor fel nem olvad, majd a habtejszín tetejére csorgatjuk. Hűtőben jól lehűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

