Sárgarépás-diós zabpelyhes keksz recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zabliszt vagy teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg barna nádcukor
- 20 dkg vaj
- 10 dkg dió apróra vágva
- 10 dkg reszelet vagy aprított sárgarépa (kb 2-3 db)
- 1 tk sütőpor
- fahéj
- őrölt kardamom
- gyömbérpor
- víz
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat, majd tedd hozzá a darabolt diót és az aprított sárgarépát. Gyúrd össze a vajjal és annyi vízzel, hogy a massza jól formázható legyen, ne ragadjon, ne legyen folyós (kb 1 dl vízre lesz szükséged).
A tésztából kis adagot vegyél a tenyeredbe és lapítsd ki vagy tedd a tepsibe és használj kanalat a lapításhoz
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 15 perc alatt.
Tipp:
Imádok kekszet sütni. Nagyon sokféle keksz receptet találahtsz a blogon. Ez a recept gyorsan elékszíthető, mert még nyújtani, szaggatni se kell.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »