Sakktábla szelet recept

Hozzávalók:
Sárga lap:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Barna lap:
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Töltéshez:
- 1 kis üveg baracklekvár
Tetejére:
- 15 dkg tortabevonó vagy csokoládé
- 4 evőkanál étolaj
Díszítéshez:
- csokoládéforgács
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A margarint a két féle cukorral habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és közben folyamatosan keverjük. Beletesszük a sütőporral és a sóval elkevert lisztet, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert, kemény habját.
Egy 24*37 cm-es sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk a masszát beleöntjük, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 20 perc alatt.
A barna lapot is ugyanígy készítjük el, és ugyanekkora sütőlemezen sütjük.
Amikor a lapok kihűltek, akkor a sárga lapot megkenjük lekvárral és ráhelyezzük a barna lapot. Ekkor a tészta széleit körbe vágjuk, hosszában középen elvágjuk, az egyik félbevágott rész tetejét lekvárral lekenjük rátesszük a tészta másik félbe vágott felét, úgy hogy ellenkező színű legyen a ráhelyezett lap alsó fele, tehát 4 db csíkos tésztát kapunk. Az így összeállított tésztát még négy csíkra vágjuk, majd lapjára fordítjuk, lekvárral lekenjük és mindig úgy helyezzük rá a felvágott csíkokat, hogy azok ellenkező színűek legyenek egymáson, addig folytatjuk, amíg a tésztánk tart.
Hűtőbe egy órára betesszük, hogy a lekvár egy kicsit megkössön.
A tetejére a csokoládét az olajjal vízgőz felett összefőzzük a tésztát bevonjuk, ízlés szerint díszítjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.
Tipp:
A tésztát lekvár helyett krémmel is tölthetjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »