Sajtkrémes piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
Töltelék:
- 25 dkg mascarpone
- 2 ek tejföl
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
- 1-2 ek kókuszreszelék (a tetejére)
Elkészítése:
A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, aztán pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), majd előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Negyed óra alatt kész is lesz.
Nedves konyharuha segítségével tekerjük fel és hagyjuk hűlni a tekercset (kb 10 perc).
A töltelék hozzávalóit keverjük habosra.
A mázhoz gőz fölött olvasszuk fel a csokit és keverjük hozzá az olajat.
A kihűlt piskótára kenjük rá a krémet, tekerjük fel, öntsük rá a mázat, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Nagyon finom, házi barack lekvárral, de akár nutellával is.