Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes piskótatekercs recept

Sajtkrémes piskótatekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál víz
    • 1 evőkanál étolaj
    • 6 evőkanál cukor
    • 5 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Töltelék:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 ek tejföl
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Máz:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1-2 ek kókuszreszelék (a tetejére)

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, aztán pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

    A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe simítsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), majd előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Negyed óra alatt kész is lesz.

    Nedves konyharuha segítségével tekerjük fel és hagyjuk hűlni a tekercset (kb 10 perc).

    A töltelék hozzávalóit keverjük habosra.

    A mázhoz gőz fölött olvasszuk fel a csokit és keverjük hozzá az olajat.

    A kihűlt piskótára kenjük rá a krémet, tekerjük fel, öntsük rá a mázat, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Tipp:

    Nagyon finom, házi barack lekvárral, de akár nutellával is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá