Sacher torta recept

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 160 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 140 g margarin
- 160 g csokoládé
- 100 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
Bevonáshoz:
- 200 ml tejszín
- 200 g étcsokoládé
Töltéshez:
- 300 g baracklekvár
Elkészítése:
A csokit és a margarint összeolvasztjuk.
A tojássárgákat, cukrot és vaníliás cukrot alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a csokis keveréket és ezzel is összedolgozzuk. Végül a lisztet és a sütőport adjuk hozzá és keverjük el jó alaposan.
A tojásfehérjékből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd a csokis masszával óvatosan összeforgatjuk.
A kivajazott, lisztezett formába (vagy sütőpapírral bélelt) simítjuk a masszát. 100 fokos sütőbe toljuk 20 percre, majd a hőmérsékletet 20 perc után 150 fokra állítjuk és így sütjük újabb 25 percig. Végül 180 fokon sütjük kb még 15 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A megsült piskótát kihűtjük, majd két lapra vágjuk.
A lekvárt felmelegítjük, majd az egyik lapot megkenjük a lekvár felével, rátesszük a másik lapot és a külsejét valamint tetejét is lekenjük a lekvárral.
Közben a bevonáshoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk. A kissé megdermedt tortát egy rácsra tesszük és leöntjük a csokis bevonattal. Tetejére szórhatunk tortadarát.
Mikor megdermedt a bevonat, akkor szeltelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »