Sacher gerinc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1,5 evőkanál kakaópor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg csokoládé
- 22,5 dkg margarin
- 22,5 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- pici citromhéj és citromlé
- 1 teáskanál vaníliaőrlemény
- 15 dkg baracklekvár
Tetejére:
- 5 evőkanál baracklekvár felmelegítve
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A csokoládét a margarinnal (vízgőz felett) összeolvasztjuk, majd félretesszük hűlni.
Közben a tojásokat a kétféle cukorral, ciromhéjjal és citromlével vaníliaörleménnyel habosra keverjük (ez kb 5 perc), majd hozzáadjuk a a baraclekvárt, elkeverjük ezután beletesszük a kihűlt csokoládés-margarinos keveréket és még egyet keverünk rajta, majd ezek után fakanállal belekeverjük a kakaós-sütőporos lisztet is.
Az elkészült tésztát két darab sütőpapírral bélelt őzgerinc formába öntünk, majd óvatosan megütögetjük a formát, hogy egyenletesen terüljön el benne a tészta.
175 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Kihűtjük a sütiket, majd a baracklekvárt a mikróban megmelegítjük és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
Amikor a lekvár megdermedt, akkor lekenjük az olajjal összeolvasztott csokival. Mikor a csoki megszilárdult, szeletekre vágva tálaljuk.