Sacher falatkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 85 g puha vaj
- 150 g kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g búza finomliszt
- 1 csapott kk sütőpor
- 1 csapott kk szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g holland kakaópor
- 1 dl víz (jéghideg)
Összeállítás:
- 3-4 ek baracklekvár
Bevonás:
- 150-200 g étcsoki
Elkészítése:
A vajat és a cukrot kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a tojást. Az összes száraz hozzávalót beletesszük, majd beleöntjük a vizet és alaposan összedolgozzuk a masszát.
Kisebb, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Amint a tészta kihűlt, akkor kézzel összemorzsoljuk, majd pár ek lekvárt hozzáadunk és összegyúrjuk. Annyi lekvárt dolgozzunk bele, hogy jól formázható legyen a massza és ne maradjon száraz (bár a tészta textúrája nagyon jó, magában sem száraz!).
A masszából falatnyi golyókat formázunk.
A csokit felolvasztjuk, majd belemártjuk a golyókat. Hideg helyre tesszük addig, amíg megdermed a csoki. Lehet még díszíteni olvasztott csokival S betűket írni a kis golyókra, így hasonlít kinézetre is a Sacherre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »