Sacher falatkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 85 g puha vaj
- 150 g kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g búza finomliszt
- 1 csapott kk sütőpor
- 1 csapott kk szódabikarbóna
- csipet só
- 35 g holland kakaópor
- 1 dl víz (jéghideg)
Összeállítás:
- 3-4 ek baracklekvár
Bevonás:
- 150-200 g étcsoki
Elkészítése:
A vajat és a cukrot kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a tojást. Az összes száraz hozzávalót beletesszük, majd beleöntjük a vizet és alaposan összedolgozzuk a masszát.
Kisebb, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Amint a tészta kihűlt, akkor kézzel összemorzsoljuk, majd pár ek lekvárt hozzáadunk és összegyúrjuk. Annyi lekvárt dolgozzunk bele, hogy jól formázható legyen a massza és ne maradjon száraz (bár a tészta textúrája nagyon jó, magában sem száraz!).
A masszából falatnyi golyókat formázunk.
A csokit felolvasztjuk, majd belemártjuk a golyókat. Hideg helyre tesszük addig, amíg megdermed a csoki. Lehet még díszíteni olvasztott csokival S betűket írni a kis golyókra, így hasonlít kinézetre is a Sacherre.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »