Sacher falatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 85 g puha vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 150 g búza finomliszt
  • 1 csapott kk sütőpor
  • 1 csapott kk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 35 g holland kakaópor
  • 1 dl víz (jéghideg)

Összeállítás:

  • 3-4 ek baracklekvár

Bevonás:

  • 150-200 g étcsoki

Elkészítése:

A vajat és a cukrot kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a tojást. Az összes száraz hozzávalót beletesszük, majd beleöntjük a vizet és alaposan összedolgozzuk a masszát.

Kisebb, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Amint a tészta kihűlt, akkor kézzel összemorzsoljuk, majd pár ek lekvárt hozzáadunk és összegyúrjuk. Annyi lekvárt dolgozzunk bele, hogy jól formázható legyen a massza és ne maradjon száraz (bár a tészta textúrája nagyon jó, magában sem száraz!).

A masszából falatnyi golyókat formázunk.

A csokit felolvasztjuk, majd belemártjuk a golyókat. Hideg helyre tesszük addig, amíg megdermed a csoki. Lehet még díszíteni olvasztott csokival S betűket írni a kis golyókra, így hasonlít kinézetre is a Sacherre.