Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rumos meggyes, csokis krémes szelet recept

Rumos meggyes, csokis krémes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez:

    A tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 15 dkg finomliszt
    • ½ cs sütőpor
    • 1 ek rum
    • 5 dkg tortadara
    • 15 dkg magozott, rumos meggy

    A krémhez:

    • 4 dl habtejszín
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg csokoládé
    • 7 dkg kakaópor
    • 10 dkg vaj

    A bevonathoz:

    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 6 kocka fehér csokoládé
    • 1 tk étolaj

    Továbbá:

    • 15 db piskótatallér

    A tallérok mártogatásához:

    • 1,5 dl rummal ízesített meggylé

    Elkészítése:

    Lapok készítése:

    A tojásokat a cukrokkal és rummal körülbelül 8-10 perc alatt habosra kevertem robotgéppel. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet.

    Két tepsit kibéleltem sütőpapírral, a tésztát kettéosztottam és belesimítottam a tepsikbe. Az egyik tésztába rumos meggyet szórtam, a másikba tortadarát.

    Mindkét lapot egyenként, 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt megsütöttem. A sütőpapírt lehúztam róluk és hagytam kihűlni.

    Krém készítése:

    A tejszínt a cukorral összeforraltam, beleöntöttem a csokoládét és a kakaóport, majd sűrűre főztem. A tűzről levéve hozzákevertem a vajat. Ezután hagytam kihűlni, majd robotgéppel jó habosra kevertem.

    A sütemény összeállítása:

    Egy tálcára helyeztem a meggyes lapot, rákentem a krém felét. Kiraktam rumos meggylébe mártott tallérokkal, erre került a maradék krém. Az egészet a tortadarás lappal fedtem be.

    A süteményt csokoládéval vontam be.

    A fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal, a tejcsokoládét 1 evőkanál olajjal mikróban felolvasztottam.

    Először a tejcsokoládéval vontam be a süteményt, majd csíkokban felvittem rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval mintákat húztam a fehér csokoládéba.

    A végeredmény nagyon finom sütemény lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá