Rumos meggyes, csokis krémes szelet recept
Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 15 dkg finomliszt
- ½ cs sütőpor
- 1 ek rum
- 5 dkg tortadara
- 15 dkg magozott, rumos meggy
A krémhez:
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg cukor
- 10 dkg csokoládé
- 7 dkg kakaópor
- 10 dkg vaj
A bevonathoz:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 ek étolaj
- 6 kocka fehér csokoládé
- 1 tk étolaj
Továbbá:
- 15 db piskótatallér
A tallérok mártogatásához:
- 1,5 dl rummal ízesített meggylé
Elkészítése:
Lapok készítése:
A tojásokat a cukrokkal és rummal körülbelül 8-10 perc alatt habosra kevertem robotgéppel. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet.
Két tepsit kibéleltem sütőpapírral, a tésztát kettéosztottam és belesimítottam a tepsikbe. Az egyik tésztába rumos meggyet szórtam, a másikba tortadarát.
Mindkét lapot egyenként, 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt megsütöttem. A sütőpapírt lehúztam róluk és hagytam kihűlni.
Krém készítése:
A tejszínt a cukorral összeforraltam, beleöntöttem a csokoládét és a kakaóport, majd sűrűre főztem. A tűzről levéve hozzákevertem a vajat. Ezután hagytam kihűlni, majd robotgéppel jó habosra kevertem.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára helyeztem a meggyes lapot, rákentem a krém felét. Kiraktam rumos meggylébe mártott tallérokkal, erre került a maradék krém. Az egészet a tortadarás lappal fedtem be.
A süteményt csokoládéval vontam be.
A fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal, a tejcsokoládét 1 evőkanál olajjal mikróban felolvasztottam.
Először a tejcsokoládéval vontam be a süteményt, majd csíkokban felvittem rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval mintákat húztam a fehér csokoládéba.
A végeredmény nagyon finom sütemény lett.