Rumos meggyes, csokis krémes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • ½ cs sütőpor
  • 1 ek rum
  • 5 dkg tortadara
  • 15 dkg magozott, rumos meggy

A krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj

A bevonathoz:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 6 kocka fehér csokoládé
  • 1 tk étolaj

Továbbá:

  • 15 db piskótatallér

A tallérok mártogatásához:

  • 1,5 dl rummal ízesített meggylé

Elkészítése:

Lapok készítése:

A tojásokat a cukrokkal és rummal körülbelül 8-10 perc alatt habosra kevertem robotgéppel. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet.

Két tepsit kibéleltem sütőpapírral, a tésztát kettéosztottam és belesimítottam a tepsikbe. Az egyik tésztába rumos meggyet szórtam, a másikba tortadarát.

Mindkét lapot egyenként, 180 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt megsütöttem. A sütőpapírt lehúztam róluk és hagytam kihűlni.

Krém készítése:

A tejszínt a cukorral összeforraltam, beleöntöttem a csokoládét és a kakaóport, majd sűrűre főztem. A tűzről levéve hozzákevertem a vajat. Ezután hagytam kihűlni, majd robotgéppel jó habosra kevertem.

A sütemény összeállítása:

Egy tálcára helyeztem a meggyes lapot, rákentem a krém felét. Kiraktam rumos meggylébe mártott tallérokkal, erre került a maradék krém. Az egészet a tortadarás lappal fedtem be.

A süteményt csokoládéval vontam be.

A fehér csokoládét 1 teáskanál olajjal, a tejcsokoládét 1 evőkanál olajjal mikróban felolvasztottam.

Először a tejcsokoládéval vontam be a süteményt, majd csíkokban felvittem rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval mintákat húztam a fehér csokoládéba.

A végeredmény nagyon finom sütemény lett.