Rumos meggyes, csokis krémes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 20*30 cm-es tepsihez:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • ½ cs sütőpor
  • 1 ek rum
  • 5 dkg tortadara
  • 15 dkg magozott, rumos meggy

A krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 7 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj

A bevonathoz:

  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 1 ek étolaj
  • 6 kocka fehér csokoládé
  • 1 tk étolaj

Továbbá:

  • 15 db piskótatallér

A tallérok mártogatásához:

  • 1,5 dl rummal ízesített meggylé

Elkészítése:

Lapok készítése:

A tojásokat a cukrokkal, rummal habosra kevertem kb 8-10 perc alatt robotgéppel. Ezután hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet.

A két tepsit kibéleltem sütőpapírral, majd a tésztát elfeleztem és belesimítottam a tepsikbe. Az egyik felébe a rumos meggyet szórtam, a másikba a tortadarát.

Egyenként, 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem. A sütőpapírt lehúztam róla és hagytam kihűlni.

Krém készítése:

A tejszínt a cukorral összeforraltam, a csokoládét beletördeltem, a kakaóport is hozzáadtam, majd sűrűre felfőztem.
A tűzről levéve a vajat hozzákevertem. Ezután kihűtöttem, majd jó habosra kevertem robotgéppel.

A sütemény összeállítása:

Egy tálcára tettem a meggyes lapot, rákentem fele krémet. Kiraktam a rumos meggylébe mártott tallérokkal, majd erre került a maradék krém. Az egészet befedtem a tortadarás lappal.

A csokoládékkal bevontam.

A fehér csokoládét 1 tk olajjal mikróban felolvasztottam. A tejcsokoládét 1 ek. olajjal mikróban szintén felolvasztottam.

Először a tejcsokival vontam be, majd csíkokban felvittem rá a fehér csokoládét. Egy fogpiszkálóval a fehéret a barna csokoládéba húzogattam.

Nagyon finom sütemény lett a végeredmény