Rögtön puha mézes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A mézeskalácshoz:
- 12,5 dkg méz
- 12,5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 2 ek sütőporos mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek kakaópor
- 1 tk fahéj (őrölt)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek citromlé
- 50 dkg finomliszt
Az írókához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tk citromlé (vagy ecet)
- 1 tk keményítő
Elkészítése:
A mézet és a vajat kis lángon felmelegítjük, majd kihűtjük.
A tojásokat a cukorral, a sütőporos mézeskalács fűszerkeverékkel, a kakaóporral, a fahéjjal, a szódabikarbónával, a reszelt citrom és narancshéjakkal és a citrom lével robotgéppel összekeverjük. Felváltva adjuk hozzá a vajas-mézes keveréket és a lisztet.
A tészta puha és lágy lesz, de így lesz tökéletes. A tálat lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a mézeskalácsokat és 175 fokos sütőbe toljuk. Kb 10 percig sütjük, amíg szép világosak nem lesznek (akkor jó, ha megnyomjuk, és nem horpad be a teteje).
A tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd addig verjük, amíg szép fényes, krémes hab lesz belőle. Végezetül belekeverjük az ecetcet és a keményítőt.
Veszünk egy keményebb nylonzacskót, beletöltjük tojáshabot és kivágjuk a végét. Tetszés szerint díszítjük a mézeseket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »