Rögtön puha mézes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A mézeskalácshoz:
- 12,5 dkg méz
- 12,5 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 2 ek sütőporos mézeskalács fűszerkeverék
- 1 ek kakaópor
- 1 tk fahéj (őrölt)
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 2 ek citromlé
- 50 dkg finomliszt
Az írókához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15-20 dkg porcukor
- 1 tk citromlé (vagy ecet)
- 1 tk keményítő
Elkészítése:
A mézet és a vajat kis lángon felmelegítjük, majd kihűtjük.
A tojásokat a cukorral, a sütőporos mézeskalács fűszerkeverékkel, a kakaóporral, a fahéjjal, a szódabikarbónával, a reszelt citrom és narancshéjakkal és a citrom lével robotgéppel összekeverjük. Felváltva adjuk hozzá a vajas-mézes keveréket és a lisztet.
A tészta puha és lágy lesz, de így lesz tökéletes. A tálat lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra kinyújtjuk, tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a mézeskalácsokat és 175 fokos sütőbe toljuk. Kb 10 percig sütjük, amíg szép világosak nem lesznek (akkor jó, ha megnyomjuk, és nem horpad be a teteje).
A tojásfehérjét félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot, majd addig verjük, amíg szép fényes, krémes hab lesz belőle. Végezetül belekeverjük az ecetcet és a keményítőt.
Veszünk egy keményebb nylonzacskót, beletöltjük tojáshabot és kivágjuk a végét. Tetszés szerint díszítjük a mézeseket.