Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó jancsi recept

Rigó jancsi
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg cukor
    • 12 dkg liszt
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg kakaó
    • 5 dkg mogyoró (darálva)
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 sütőpor

    Hozzávalók a töltelékhez:

    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg kakaó
    • 7 dl habtejszín /ha hulala vagy habmester habtejszínt használunk,nem kell a zselatin/
    • kevés zselatinpor

    Hozzávalók a mázhoz:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • étolaj

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra verjük. Beleszitáljuk a vaníliás cukorral és a kakaóval összevegyíttet lisztet, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját és a mogyorót.

    Kivajazott, kilisztezett közepes tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg a tortalap kihűl, elkészítjük a tölteléket.

    A habtejszínt habbá verjük, majd beleszitáljuk a kakaóval összekevert porcukrot. A zselatint a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, majd a habtejszínhez keverjük.

    A tésztát félbevágjuk és megkenjük a kihűtött töltelékkel. Az étcsokit felolvasztjuk, majd összekeverjük egy kevés olajjal. Bevonjuk vele a sütit, majd néhány órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá