Rigó jancsi

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rigó jancsi

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 7 tojás
  • 7 dkg kakaó
  • 5 dkg mogyoró (darálva)
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg kakaó
  • 7 dl habtejszín /ha hulala vagy habmester habtejszínt használunk,nem kell a zselatin/
  • kevés zselatinpor

Hozzávalók a mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • étolaj

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra verjük. Beleszitáljuk a vaníliás cukorral és a kakaóval összevegyíttet lisztet, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék felvert habját és a mogyorót.

Kivajazott, kilisztezett közepes tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Amíg a tortalap kihűl, elkészítjük a tölteléket.

A habtejszínt habbá verjük, majd beleszitáljuk a kakaóval összekevert porcukrot. A zselatint a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, majd a habtejszínhez keverjük.

A tésztát félbevágjuk és megkenjük a kihűtött töltelékkel. Az étcsokit felolvasztjuk, majd összekeverjük egy kevés olajjal. Bevonjuk vele a sütit, majd néhány órára hűtőbe tesszük.