Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek étolaj
- 5 ek víz
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 ek cukor
- 8 ek liszt
Krémhez:
- fél liter habtejszín
- 2 tábla csokoládé (vegyesen ét és tejcsoki)
- 1 kk rumaroma
- 1 tasak zselatinpor (elhagyható)
- kevés meggylekvár
Mázhoz:
- 1 tábla tejcsoki
- 2 ek vaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját, olajat, vizet és a cukor felét habosra kevertem.
A fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá vertem.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekevertem. A habot és a lisztes keveréket felváltva, apránként hozzávegyítettem a tojássárga masszához. Ezután egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntöttem a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem (tűpróbáig).
A csokikat vízgőz fölött felolvasztottam és az előzőleg kemény habbá vert tejszínhez kevertem. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, akkor nem lesz csomós a krémünk! A zselatint a használati utasítás szerint készítsük el és szintén keverjük hozzá.
A mázhoz a csokit gőz fölött felolvasztottam a vajjal együtt és kikevertem szép fényesre.
A kissé kihűlt piskótát kettévágtam, az alsó lapot megkentem vékonyan lekvárral, arra rákentem egyenletesen a csokihabot és egy órára hűtőbe tettem a sütimet. Ezután rátettem a piskóta másik felét is és bevontam az elkészített csokimázzal.
Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen, “törésmentesen” lehet szeletelni a Rigó Jancsi sütinket!
Tipp:
Csatos, téglalap tortaformával dolgoztam (kicsi tepsi méret), praktikus volt ehhez a sütihez, de hagyományos kis méretű tepsi is tökéletes! A krémhez nem használtam cukrot, nekem elegendő volt a csoki édes íze, de természetesen mindenki ízlése szerint édesítse! Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »