Rigó Jancsi recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek étolaj
- 5 ek víz
- 2 ek kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 ek cukor
- 8 ek liszt
Krémhez:
- fél liter habtejszín
- 2 tábla csokoládé (vegyesen ét és tejcsoki)
- 1 kk rumaroma
- 1 tasak zselatinpor (elhagyható)
- kevés meggylekvár
Mázhoz:
- 1 tábla tejcsoki
- 2 ek vaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját, olajat, vizet és a cukor felét habosra kevertem.
A fehérjéket a cukor másik felével kemény habbá vertem.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekevertem. A habot és a lisztes keveréket felváltva, apránként hozzávegyítettem a tojássárga masszához. Ezután egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntöttem a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöttem (tűpróbáig).
A csokikat vízgőz fölött felolvasztottam és az előzőleg kemény habbá vert tejszínhez kevertem. Gyors mozdulatokkal dolgozzunk, akkor nem lesz csomós a krémünk! A zselatint a használati utasítás szerint készítsük el és szintén keverjük hozzá.
A mázhoz a csokit gőz fölött felolvasztottam a vajjal együtt és kikevertem szép fényesre.
A kissé kihűlt piskótát kettévágtam, az alsó lapot megkentem vékonyan lekvárral, arra rákentem egyenletesen a csokihabot és egy órára hűtőbe tettem a sütimet. Ezután rátettem a piskóta másik felét is és bevontam az elkészített csokimázzal.
Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott, majd szárazra törölt késsel szépen, “törésmentesen” lehet szeletelni a Rigó Jancsi sütinket!
Tipp:
Csatos, téglalap tortaformával dolgoztam (kicsi tepsi méret), praktikus volt ehhez a sütihez, de hagyományos kis méretű tepsi is tökéletes! A krémhez nem használtam cukrot, nekem elegendő volt a csoki édes íze, de természetesen mindenki ízlése szerint édesítse! Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »