Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reszelt túrós pite recept

Reszelt túrós pite
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 15 dkg rétesliszt
    • 15 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • csipet só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 kk sütőpor
    • 15 dkg vaj
    • 5 ek tej

    Töltelék:

    • 60 dkg túró
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg cukor
    • 10 g vaníliás cukor
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 1 citrom héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Tészta:

    A liszteket, sütőport és a porcukrot összekeverjük, majd a többi hozzávalót is beledolgozva tésztát gyúrunk belőle. A kész tésztát elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobbik részt hűtőbe, a kisebbiket fagyasztóba tesszük.

    Töltelék:

    A túróhoz hozzákeverjük a kétféle cukrot, pudingport, citrom lereszelt héját és a túró állagától függően a tejfölt is (lehet, hogy nem kell mind). Végül a tojásfehérjékből kemény habot verünk és ezt is a túrós masszához forgatjuk óvatosan.

    Ha szeretjük, akkor előre beáztatott, majd leszűrt mazsolát is keverhetünk bele.

    Összeállítás:

    A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a nagyobbik adag tésztát a tepsi méretére nyújtjuk és beleterítjük. A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával és rásimítjuk a tölteléket.

    A fagyasztóból kivett tésztát a reszelő nagy lyukán ráreszeljük a töltelékre.

    Sütés:

    180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Mikor teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágjuk, kevés porcukorral megszórjuk és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá