Reszelt túrós pite

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Reszelt túrós pite

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 15 dkg rétesliszt
  • 15 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • csipet só
  • 2 tojássárgája
  • 2 kk sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 5 ek tej

Töltelék:

  • 60 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 citrom héja
  • 2 tojásfehérje

Elkészítése:

Tészta:

A liszteket, sütőport és a porcukrot összekeverjük, majd a többi hozzávalót is beledolgozva tésztát gyúrunk belőle. A kész tésztát elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobbik részt hűtőbe, a kisebbiket fagyasztóba tesszük.

Töltelék:

A túróhoz hozzákeverjük a kétféle cukrot, pudingport, citrom lereszelt héját és a túró állagától függően a tejfölt is (lehet, hogy nem kell mind). Végül a tojásfehérjékből kemény habot verünk és ezt is a túrós masszához forgatjuk óvatosan.

Ha szeretjük, akkor előre beáztatott, majd leszűrt mazsolát is keverhetünk bele.

Összeállítás:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a nagyobbik adag tésztát a tepsi méretére nyújtjuk és beleterítjük. A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával és rásimítjuk a tölteléket.

A fagyasztóból kivett tésztát a reszelő nagy lyukán ráreszeljük a töltelékre.

Sütés:

180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Mikor teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágjuk, kevés porcukorral megszórjuk és tálaljuk.