Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A liszteket, sütőport és a porcukrot összekeverjük, majd a többi hozzávalót is beledolgozva tésztát gyúrunk belőle. A kész tésztát elosztjuk 2/3-ad és 1/3-ad arányban. A nagyobbik részt hűtőbe, a kisebbiket fagyasztóba tesszük.
A túróhoz hozzákeverjük a kétféle cukrot, pudingport, citrom lereszelt héját és a túró állagától függően a tejfölt is (lehet, hogy nem kell mind). Végül a tojásfehérjékből kemény habot verünk és ezt is a túrós masszához forgatjuk óvatosan.
Ha szeretjük, akkor előre beáztatott, majd leszűrt mazsolát is keverhetünk bele.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd a nagyobbik adag tésztát a tepsi méretére nyújtjuk és beleterítjük. A tésztát megszórjuk kevés zsemlemorzsával és rásimítjuk a tölteléket.
A fagyasztóból kivett tésztát a reszelő nagy lyukán ráreszeljük a töltelékre.
180 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Mikor teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágjuk, kevés porcukorral megszórjuk és tálaljuk.