Reszelt diós szelet recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg zsír
A töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál rum
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habnak felverve
- 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ez egy morzsalékos tészta lesz, de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk a tészta 3/4-ed részét, majd megkenjük baracklekvárral (a maradék tésztát fagyasztóba tesszük).
Elkészítjük a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük a darált dióval, a rummal, a tojássárgákkal, majd beleforgatjuk a tojáshabot is óvatosan.
A tölteléket rákenjük a tésztára, majd a tészta maradék részét a töltelékre reszeljük. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »