Reszelt diós szelet recept
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg zsír
A töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál rum
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habnak felverve - 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
A kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ez egy morzsalékos tészta lesz, de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk a tészta 3/4-ed részét, majd megkenjük baracklekvárral (a maradék tésztát fagyasztóba tesszük).
Elkészítjük a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük a darált dióval, a rummal, a tojássárgákkal, majd beleforgatjuk a tojáshabot is óvatosan.
A tölteléket rákenjük a tésztára, majd a tészta maradék részét a töltelékre reszeljük. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









