Reszelt diós szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 dkg cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg zsír
A töltelékhez:
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg darált dió
- 1 evőkanál rum
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habnak felverve
- 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár
A kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ez egy morzsalékos tészta lesz, de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk a tészta 3/4-ed részét, majd megkenjük baracklekvárral (a maradék tésztát fagyasztóba tesszük).
Elkészítjük a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük a darált dióval, a rummal, a tojássárgákkal, majd beleforgatjuk a tojáshabot is óvatosan.
A tölteléket rákenjük a tésztára, majd a tészta maradék részét a töltelékre reszeljük. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.