Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Reszelt diós szelet recept

Reszelt diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 dkg cukor
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg zsír

    A töltelékhez:

    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg darált dió
    • 1 evőkanál rum
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habnak felverve
    • 6-8 evőkanál sárgabaracklekvár

    A kenéshez:

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ez egy morzsalékos tészta lesz, de addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.

    A sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk a tészta 3/4-ed részét, majd megkenjük baracklekvárral (a maradék tésztát fagyasztóba tesszük).

    Elkészítjük a tölteléket: a porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük a darált dióval, a rummal, a tojássárgákkal, majd beleforgatjuk a tojáshabot is óvatosan.

    A tölteléket rákenjük a tésztára, majd a tészta maradék részét a töltelékre reszeljük. Felvert tojással megkenjük a tetejét és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá