Répás süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 32*25 cm-es tepsihez:
- 800 g sárgarépa
- 250 g dió
- 250 g finomliszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 200 g aszalt barack
- 250 g barnacukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 ml olaj
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A diót késsel apróbb darabokra daraboljuk, majd egy tálban összekeverjük a répával.
A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és az apró darabokra vágott, aszalt barackkal.
Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget.
Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük és elegyengetjük a tetejét.
160 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »