Répás süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 32*25 cm-es tepsihez:

  • 800 g sárgarépa
  • 250 g dió
  • 250 g finomliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 200 g aszalt barack
  • 250 g barnacukor
  • 4 tojás
  • 250 ml olaj

Elkészítése:

A sárgarépát meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A diót késsel apróbb darabokra daraboljuk, majd egy tálban összekeverjük a répával.

A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és az apró darabokra vágott, aszalt barackkal.

Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget.

Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük és elegyengetjük a tetejét.

160 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.