Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál citromlé
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek kristálycukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl habtejszín
A tekercs kenéséhez:
- 5 ek baracklekvár
Elkészítése:
A piskóta készítés:
A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.
A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.
Krém készítés:
A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük.
A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük.
/Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./
A sütemény összeállítása:
Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset.
Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek.
Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »