Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós lepény recept

Rákóczi túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az omlós tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 20 dkg porcukor
    • 2 g vaníliás cukor
    • 40 dkg margarin
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj

    A túrótöltelékhez:

    • 80 dkg túró
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj
    • vaníliás cukor
    • 20 dkg porcukor
    • mazsola ízlés szerint
    • 5 dkg kekszmorzsa

    A  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShabhoz:

    • 8 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 8 ek kristálycukor
    • barackíz (házi)

    Elkészítése:

    A túrótölteléket a hozzávalók alapján keverjük össze! A hozzávalókból omlós tésztát gyúrunk, majd hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéből habot verünk, apránként hozzákeverjük a cukrot, és fényessé verjük.

    Az előkészületek után elővesszük a tésztát a hűtőből, 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Sütőlemezre helyezzük, amit előtte belisztezünk, és megszurkáljuk villával.

    Ezután 180 fokos sütőben készre sütjük, ügyelve arra, hogy meg ne barnuljon. A tésztalapot hagyjuk kihűlni, majd egyenletesen elkenjük rajta a túrós tölteléket és 150 fokon lassan készre sütjük.

    Egy habzsák segítségével rátesszük a tojáshabot, majd 130 fokos gőzmentes sütőbe helyezzük és megszárítjuk. Ha megszilárdul a tojáshab, akkor hűlés után megszórjuk porcukorral.

    A baracklekvárt simára keverjük. Kanál vagy habzsák segítségével, a habcsíkok közé betöltjük. Kockákra vágjuk fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá