Hozzávalók:
Az omlós tésztához:
A túrótöltelékhez:
A tojáshabhoz:
Elkészítése:
A túrótölteléket a hozzávalók alapján keverjük össze! A hozzávalókból omlós tésztát gyúrunk, majd hűtőbe tesszük. A tojásfehérjéből habot verünk, apránként hozzákeverjük a cukrot, és fényessé verjük.
Az előkészületek után elővesszük a tésztát a hűtőből, 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Sütőlemezre helyezzük, amit előtte belisztezünk, és megszurkáljuk villával.
Ezután 180 fokos sütőben készre sütjük, ügyelve arra, hogy meg ne barnuljon. A tésztalapot hagyjuk kihűlni, majd egyenletesen elkenjük rajta a túrós tölteléket és 150 fokon lassan készre sütjük.
Egy habzsák segítségével rátesszük a tojáshabot, majd 130 fokos gőzmentes sütőbe helyezzük és megszárítjuk. Ha megszilárdul a tojáshab, akkor hűlés után megszórjuk porcukorral.
A baracklekvárt simára keverjük. Kanál vagy habzsák segítségével, a habcsíkok közé betöltjük. Kockákra vágjuk fel.