Raffaello golyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 160 g sovány tejpor
- 60 ml víz
- 90 g olvasztott vaj (!!!- nem margarin, és mindenképpen drágább, jó ízű vajat válasszatok, pl. President, vagy Lurpak márkájút)
- 80 g porcukor
- 80 g kókuszreszelék
- kb 60 g egész, hántolatlan mandula
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a tejport a kókuszreszelékkel.
Közben tegyük fel a porcukrot és vizet, néhány percig forraljuk.
A vajat olvasszuk meg, majd a kókuszos tejporhoz öntsük hozzá az olvasztott vajat és a cukorszirupot, alaposan dolgozzuk össze.
A masszát hagyjuk szobahőmérsékleten (!!!- nem hűtőben) egy órát állni.
A következő lépésben vegyünk diónyi darabokat a masszából és tegyünk bele 1-1 szem mandulát, formázzunk golyókat belőle, végül pedig forgassuk meg a maradék kókuszreszelékben.
Ha van, tegyük papír kapszlikba és tálalásig tartsuk a hűtőben.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »