Raffaello golyó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 160 g sovány tejpor
- 60 ml víz
- 90 g olvasztott vaj (!!!- nem margarin, és mindenképpen drágább, jó ízű vajat válasszatok, pl. President, vagy Lurpak márkájút)
- 80 g porcukor
- 80 g kókuszreszelék
- kb 60 g egész, hántolatlan mandula
Elkészítése:
Egy tálban keverjük össze a tejport a kókuszreszelékkel.
Közben tegyük fel a porcukrot és vizet, néhány percig forraljuk.
A vajat olvasszuk meg, majd a kókuszos tejporhoz öntsük hozzá az olvasztott vajat és a cukorszirupot, alaposan dolgozzuk össze.
A masszát hagyjuk szobahőmérsékleten (!!!- nem hűtőben) egy órát állni.
A következő lépésben vegyünk diónyi darabokat a masszából és tegyünk bele 1-1 szem mandulát, formázzunk golyókat belőle, végül pedig forgassuk meg a maradék kókuszreszelékben.
Ha van, tegyük papír kapszlikba és tálalásig tartsuk a hűtőben.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »