Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Püspökkenyér recept

Püspökkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg finomliszt
    • 10 dkg rétesliszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
    • 18 dkg kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 5 dkg durvára vágott mogyoró vagy dió
    • 5 dkg durvára törött étcsokoládé
    • 5 dkg kandírozott citrushéj darabok
    • 5 dkg kandírozott narancshéj darabok
    • 5 dkg mazsola

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése: Elkészítés:

    A teflonos püspökkenyér sütőforma mérete: 24*8 cm.

    A tojásokat szétválasztjuk.

    A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd közben a tojások sárgáját is belekeverjük.

    A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá felverjük. A kétféle lisztet összekeverjük.

    A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztába.

    A tészát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam és liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük (tűpróba).

    Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá