Püspökkenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 2 őzgerincformához:
- 30 dkg liszt
- 26 dkg porcukor
- 3-4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1,5 csomag sütőpor
- 200 g mazsola
- 10 dkg darabolt dió, mogyoró, mandula
- 10 dkg apróra tört csokoládé
Elkészítése:
A porcukrot, a lágy vajat és a tojások sárgáját habosra keverem. Hozzáadom a tejfölt, majd a liszt és sütőpor keverékét.
A habbá vert tojásfehérjét óvatosan teszem a masszához. Végül ízlés szerint kerül bele mazsola, dió vagy csokoládé.
Őzgerincformákba töltöm, egyenletesen elosztva, amit előtte kivajaztam és liszteztem. Előmelegített sütőbe teszem és nagyjából 35-40 perc alatt pirosra sütöm.
Utolsó lépésként kakaómázzal bevonom vagy csak egyszerűen megszórom porcukorral.
Tipp:
A karácsonyi hangulatot idéző sütemények egyike. Nálunk mindig van az ünnepi asztalon. Nagyon szeretem, mert szabadon variálható, bármi beleszórható, csoki, aszalt gyümölcs vagy dió, mogyoró.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









