Püspökkenyér recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 2 őzgerincformához:
- 30 dkg liszt
- 26 dkg porcukor
- 3-4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1,5 csomag sütőpor
- 200 g mazsola
- 10 dkg darabolt dió, mogyoró, mandula
- 10 dkg apróra tört csokoládé
Elkészítése:
A porcukrot, a lágy vajat és a tojások sárgáját habosra keverem. Hozzáadom a tejfölt, majd a liszt és sütőpor keverékét.
A habbá vert tojásfehérjét óvatosan teszem a masszához. Végül ízlés szerint kerül bele mazsola, dió vagy csokoládé.
Őzgerincformákba töltöm, egyenletesen elosztva, amit előtte kivajaztam és liszteztem. Előmelegített sütőbe teszem és nagyjából 35-40 perc alatt pirosra sütöm.
Utolsó lépésként kakaómázzal bevonom vagy csak egyszerűen megszórom porcukorral.
Tipp:
A karácsonyi hangulatot idéző sütemények egyike. Nálunk mindig van az ünnepi asztalon. Nagyon szeretem, mert szabadon variálható, bármi beleszórható, csoki, aszalt gyümölcs vagy dió, mogyoró.
Forrás: http://lilalicsi.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.