Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsszelet recept

Puncsszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók
    A tésztához:

    • 500 g liszt
    • 200 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 150 g porcukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 4-5 evőkanál tej

    A töltelékhez:

    • 1 tésztalap
    • 2 evőkanál mazsola
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 4-5 evőkanál eperlekvár

    A sziruphoz:

    • 400 g eperlekvár
    • 150 g cukor
    • 50 ml rum
    • 50 ml víz
    • 2 evőkanál mazsola

    A mázhoz:

    • 250 g cukor
    • 130 ml víz
    • 2 kanál teavaj
    • kevés piros vagy rózsaszín ételfesték

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk. Ehhez először kétfelé vesszük a
    tésztát, majd az egyik részt újra felezzük. Lisztezett munkafelületen a két kisebb gombócból kb fél cm vastagságú, a nagyobb gombócból pedig egy nagyjából 1 cm vastagságú, azonos méretű lapot nyújtunk. 180 fokra melegített sütőben, tepsi hátán vagy sütőlapon mindhármat megsütjük.

    A vastag lapot (ha kihűlt) kézzel egy tálba tépkedjük, morzsoljuk. Nem baj, ha kicsit nagyobb darabok is maradnak benne. Hozzáadjuk a mazsolát, a citromhéjat és a kakaóport. A szirup hozzávalóit felforrósítjuk, a tésztamorzsához öntjük és kanállal (forró!) összedolgozzuk.

    Az egyik vékonyabb lapot tálcára helyezzük, vékonyan megkenjük eperlekvárral, rásimítjuk a tölteléket, majd befedjük a másik lappal. A mázhoz a vajat felolvasztjuk, majd az egészet összekeverjük és a tészta tetejére simítjuk. Olvasztott csokival díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá