Puncsos mézes recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 55 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek méz
- 10 dkg vaj vagy margarin
- pár ek tej
Krém:
- 5 dl tej
- 1 tasak puncs ízű pudingpor
- 2-3 ek rumaroma
- 15 dkg cukor
- 25 dkg lágy vaj vagy margarin
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához összemelegítjük a mézet a vajjal. A lisztet egy tálba mérjük, hozzákeverjük a porcukrot, a szódabikarbónát majd hozzáadjuk a vajas mézet, a tojást és annyi tejet, hogy az egész összeálljon, majd simává tésztává gyúrjuk.
Szobahőmérsékleten letakarva 10 percig pihentetjük, majd 4 részre osztjuk, majd mindegyik cipóból lisztezett felületen 20*30 cm-es lapot nyújtunk.
A lapokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 °C-ra melegített sütőben kb 6-8 perc alatt megsütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd még melegen hozzákeverjük a cukrot és kihűtjük, ezután habosra keverjük a vajjal és a rummal.
A krémmel összetöltjük a lapokat, a tetejére összemelegítjük a csokoládét az olajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Egy éjszakán át pihentetjük, majd felszeletelve kínáljuk.