Puncskrémes, szilvás kocka recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 150 ml meleg víz
- 150 ml étolaj
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 3 ek kakaópor
- kb 40-50 dkg érett szilva
- 2 tk őrölt fahéj
Puncskrém:
- 3 dl tej
- 1 tasak puncsos pudingpor
- 2 ek rum
- 10 dkg lágy vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 szem szilva
- 4 ek cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A szilvát kimagozzuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk és a vágott felével felfelé kirakjuk a tepsibe, majd megszórjuk fahéjjal.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a sóval habot verünk. A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
A massza felét a szilvára simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára simítjuk. Egy villával kissé megcsíkozzuk, hogy márványos legyen és kb 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet és a szilvapürét. A pudingot megfőzzük a tejben, majd folpacckal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk a rumot és a pudingot.
A püréhez a kimagozott szilvát kisebb darabokra vágjuk és a cukorral együtt puhára főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük és szitán átszűrjük. Visszatesszük a tűzre és sűrű, lekvár állagúra főzzük, ezután egy kislyukú habzsákba töltjük.
Ha a sütemény megsült, rácsra borítva kihűtjük és a szilvás felére rákenjük a krémet, majd szilvapürével díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »