Puncskrémes, szilvás kocka recept

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 150 ml meleg víz
- 150 ml étolaj
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 3 ek kakaópor
- kb 40-50 dkg érett szilva
- 2 tk őrölt fahéj
Puncskrém:
- 3 dl tej
- 1 tasak puncsos pudingpor
- 2 ek rum
- 10 dkg lágy vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
- 5 szem szilva
- 4 ek cukor
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy 20*30 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A szilvát kimagozzuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk és a vágott felével felfelé kirakjuk a tepsibe, majd megszórjuk fahéjjal.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a sóval habot verünk. A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. Ezután hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
A massza felét a szilvára simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és a sárga tésztára simítjuk. Egy villával kissé megcsíkozzuk, hogy márványos legyen és kb 40 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet és a szilvapürét. A pudingot megfőzzük a tejben, majd folpacckal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk a rumot és a pudingot.
A püréhez a kimagozott szilvát kisebb darabokra vágjuk és a cukorral együtt puhára főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük és szitán átszűrjük. Visszatesszük a tűzre és sűrű, lekvár állagúra főzzük, ezután egy kislyukú habzsákba töltjük.
Ha a sütemény megsült, rácsra borítva kihűtjük és a szilvás felére rákenjük a krémet, majd szilvapürével díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »