Puncs szelet recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 15 dkg porcukor
- 4-5 evőkanál tej
Töltelék:
- a vastagabb lap összetördelve
- 1 evőkanál kakaópor
Szirup:
- 30-40 dkg lekvár /nálam vegyes gyümölcsízű/
- 15 dkg cukor
- 1 dl víz
- 50 ml rum vagy 1 fiola rumaroma
Máz:
- 25 dkg porcukor
- 4 evőkanál meggylé
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (32*20 cm-es tepsiben sütve) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb 10-12 perc alatt. Kihűtjük az üsszes lapot.
A szirup hozzávalóit felforraljuk és hagyjuk kihűlni.
A kihűlt, vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálban és hozzáadjuk a kakaóport, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.
Az egyik lapot megkenjük vékonyan lekvárral (nálam ez is vegyes gyümölcs volt, mivel a szirupba is ilyen került) rásimítjuk a tölteléket, lekenjük lekvárral és befedjük a másik lappal.
Pár órára vagy akár egy éjszakára lenyomatjuk.
A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük. Amikor kész, lehet szeletelni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!