Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncs szelet recept

Puncs szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél cs sütőpor
    • 15 dkg porcukor
    • 4-5 evőkanál tej

    Töltelék:

    • a vastagabb lap összetördelve
    • 1 evőkanál kakaópor

    Szirup:

    • 30-40 dkg lekvár /nálam vegyes gyümölcsízű/
    • 15 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • 50 ml rum vagy 1 fiola rumaroma

    Máz:

    • 25 dkg porcukor
    • 4 evőkanál meggylé

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (32*20 cm-es tepsiben sütve) tésztát nyújtunk belőle és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük, kb 10-12 perc alatt. Kihűtjük az üsszes lapot.

    A szirup hozzávalóit felforraljuk és hagyjuk kihűlni.

    A kihűlt, vastagabb tésztát szétmorzsoljuk egy tálban és hozzáadjuk a kakaóport, majd leöntjük a sziruppal és jól elkeverjük.

    Az egyik lapot megkenjük vékonyan lekvárral (nálam ez is vegyes gyümölcs volt, mivel a szirupba is ilyen került) rásimítjuk a tölteléket, lekenjük lekvárral és befedjük a másik lappal.

    Pár órára vagy akár egy éjszakára lenyomatjuk.

    A máz hozzávalóit addig keverjük, amíg szép fényes nem lesz. Rákenjük a tészta tetejére és hagyjuk megdermedni. Hűtőben hűtjük. Amikor kész, lehet szeletelni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá