Meggyes pudingos tejfölös sütemény recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mk. sütőpor
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
Középső réteghez :
- 2 dl tejföl
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
Tetejére:
- 1 üveg meggybefőtt
- 4 dl meggybefőtt lé
- 2 csg zselatinpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy 20×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk.
A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kevert pudingos krémet a tésztára simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Megvárjuk amíg kihűl, majd a meggybefőtt levével összekeverjük a zselatint és megfőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőbe tesszük dermedésig, majd szeleteljük.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.